| concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! | |
|
+22paul_A elen@ gabi_gino2005 Marya(moxy88) teodorai cathya27 manolecarmen miky_28 lilique amalia-carmen cyucy celina74 buburuza anka9mai geodeny iassmyna red_rose ADMIN-ELENA anays simona melinda GABITA 26 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
amalia-carmen Moderator
Data inscrierii : 13/11/2008 Numarul mesajelor : 5341 Varsta : 52 Localizare : cluj-napoca Joburi/Distractii : fiziokinetoterapeut/printesa mea draga Stare de spirit : mereu vesela si indragostita Numele lui BB : ioana-alessia,1 mai 2007
buna eu sunt mic si voinic: 10 ...si le stiu pe toate!
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Sam 28 Mar 2009, 12:21 | |
| miaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm,ce bine arata! | |
|
| |
cyucy Mamica noua
Data inscrierii : 08/03/2009 Numarul mesajelor : 282 Varsta : 46 Localizare : DR TR SEVERIN Numele lui BB : madalina andreea 16/06/2005
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Sam 28 Mar 2009, 14:49 | |
| | |
|
| |
anays membru expert
Data inscrierii : 04/01/2009 Numarul mesajelor : 1884 Varsta : 43 Localizare : bucuresti Stare de spirit : fffff vesela Numele lui BB : irimia anays nicolle maria 05-09-2006
buna eu sunt mic si voinic: 10
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Sam 28 Mar 2009, 14:51 | |
| vai gabita ma inebunesty ce imi arati....miam miammmmmmmm vreau si eu bunatatzuri dasteaaaaaaa | |
|
| |
cyucy Mamica noua
Data inscrierii : 08/03/2009 Numarul mesajelor : 282 Varsta : 46 Localizare : DR TR SEVERIN Numele lui BB : madalina andreea 16/06/2005
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 00:39 | |
| venim si noi cu o reteta care are succes la fetita mea si se pregateste foarte usor. TORT A`LA`COCONITOSPentru crema iti trebuie:-2 pachete crema la rece cu lamaie,400 g lapte rece,1 pliculet zahar pudra cu aroma de vanilie de dr.oetker. Pentru glazura iti trebuie: 4 linguri cacao,200 g lapte,4 linguri zahar Mai ai nevoie de 2 pachete frisca Olala lichida de 200 g fiecare,4 pachete biscuiti coconitos de 100g,un borcan dulceata visine(nu neaparat,dar noua ne place pt. ca e putin acrisoara). Pregatesti asa:asezi un strat de biscuiti unul langa altul,pe un platou,torni peste ei glazura de ciocolata calda(ca sa se inmoaie biscuitii)(si care se face amestecand laptele cu cacao si cu zaharul pe foc mic,mestecand pana se topeste zaharul),apoi pui alt rand de biscuiti si altul de glazura(3 straturi).Peste ultimul strat de glazura se pune crema(care se face amestecand pliculetele de crema la rece cu laptele si cu pliculetul de zahar pudra cu aroma de vanilie),iar peste crema pui un strat de dulceata de visine si peste dulceata pui frisca.Peste frisca,daca vrei,poti face cu forma speciala(sau cu o punga ingaurita la un capat) raulete de ciocolata(sau cu lingura,poti picura pe ici,pe colo).Se serveste a doua zi pentru ca prima zi se lasa acoperita pentru a se inmuia biscuitii.Este foarte buna si foarte usor de preparat.
|
| |
|
| |
anka9mai membru super expert
Data inscrierii : 15/11/2008 Numarul mesajelor : 2893 Varsta : 42 Localizare : iasi Joburi/Distractii : in parc cu Alex Stare de spirit : in general buna Numele lui BB : Alexandru 9 Mai 2007
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 00:43 | |
| oooo ce fain arata tortuletele voastre ...asta musai fac si eu tort | |
|
| |
teodorai membru super expert
Data inscrierii : 23/10/2008 Numarul mesajelor : 3489 Varsta : 42 Localizare : pamant..cu gandul la CER!! Joburi/Distractii : cu fetitele... Stare de spirit : increzatoare in mai bine mereu...optimista Numele lui BB : LARISA-04.05.2008
BIANCA-07.06.2004
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 01:21 | |
| asta este poza de aseara...inca nu sti la care sa va scriu reteta..toate sunt facute in casa si cu retete priprii...acum sune-ti voi ce reteta sa va dau... tort diplomat,chec umplut cu crema,sau alba sa zapada RETETA RAJITURA ALBA CA ZAPADAFoi:10 linguri lapte,10 linguri zahar,10 linguri ulei,1 lingurita amoniac stins in otet,2 oua,sare,faina cat cuprinde Crema:1 litru lapte ,8 linguri rase faina,6 linguri rase zahar,zeama si coaja de la o lamaie,200 g unt Preparare: Aluatul:Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz) Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina,SAU EU LE MAI COC SI IN TAVA DAR PUN FOLIE DE COPT PE TAVA Crema:Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba. O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas. Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic . La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta. Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie. Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura. Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.
Ultima editare efectuata de catre teodorai in Lun 30 Mar 2009, 09:12, editata de 1 ori | |
|
| |
Data inscrierii : 15/11/2008 Numarul mesajelor : 2893 Varsta : 42 Localizare : iasi Joburi/Distractii : in parc cu Alex Stare de spirit : in general buna Numele lui BB : Alexandru 9 Mai 2007
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 02:22 | |
| ooooo ce de`a bunatati Teo eu vreau reteta de la alba-ca-zapada ca mi s`a facut pofta vaiii da oare cand le fac pe toate | |
|
| |
red_rose sunt mic si voinic
Data inscrierii : 18/06/2008 Numarul mesajelor : 10950 Varsta : 45 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : fotografia si bebe meu scump! Stare de spirit : fericita!! Numele lui BB : ANTONIA 23 mai 2008
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 02:58 | |
| foarte bine arata toate tortuletele voastre....yummmmiiiiii....delicioase!! felicitari fetele! | |
|
| |
cyucy Mamica noua
| |
| |
celina74 sunt mic si voinic
Data inscrierii : 12/09/2008 Numarul mesajelor : 4014 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Numele lui BB : Oprea Alexia-Maria , 12 martie.2008
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 07:07 | |
| offfffff cred ca ma inbonlavesc de pofta.....nu cred ca mai apuc sa fac ceva din retele mele...... numai bunatati ati postat aici......si o sa incerc sa le fac pe astea Melinda sa pui si reteta la tortul dobos | |
|
| |
GABITA sunt mic si voinic
Data inscrierii : 13/05/2008 Numarul mesajelor : 7982 Varsta : 46 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica Stare de spirit : o mamica implinita Numele lui BB : GABITA
4.08.2006
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 08:42 | |
| vai fetele...ce bine arata tortuletele si prajiturelele voastre...imi faceti din nou pofta...si abia am terminat tortuletul....a avut un super succes...astazi am fost la gratar si ca desert am luat tortul....le-a placut tuturor
teodorai ca poza sa intre in concurs trebuie sa scri si reteta la una din prajituri....care doresti tu
anka9mai tu ai pus 2 retete ...cea cu checul si cea cu clatitele...care vrei sa ramana in concurs?
fetele va asteptam cu retete si poze cu prajiturele | |
|
| |
gabi_gino2005 Ajutor de Admin
Data inscrierii : 08/06/2008 Numarul mesajelor : 1761 Varsta : 40 Localizare : giurgiu Joburi/Distractii : Alexia -pitica mea Numele lui BB : Alexia Ioana Teodora 8 februarie 2007
buna eu sunt mic si voinic:
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 09:04 | |
| Tort diplomat ingrediente: 5 oua, 40 g gelatina, 400g zahar 1 l frisca, esenta (vanile lamaie.) 1 kiwi, 1 portocala, 1 cutie ananas, 1-2 mandarine 1 lamaie(zeama) Frutele se curata si se taie cubulete, se pun la scurs intr-o sita mai putin lamaia de la care se vor folosi doar cateva picaturi din zeama Gelatina se pune intr-un pahar cu sucul din compotul de ananas, Se separa albusurile de galbenusuri, Se bat albusurile cu un tel, mixer, si se adauga treptat zaharul, intr-o oala mare se pune apa la fiert, Se bat galbenusurile cu 200g zahar, se adauga peste galbenus gelatina care trebuie sa fie incorporata in suc, (se umfla), castronul cu galbenusurile se pun in apa fiarta si amestecand continuu se fierb cam 10 min (bain marie), pana se topeste zaharul si incepe sa se ingroase putin compozitia (initial ea se va subtia la inceput dar apoi se ingroasa putin). Se lasa putin la racit, Intre timp se bate frisca (cam 3 sferturi de cutie, trebuie oprita frisca si pt ornat a doua zi), in frisca se pun cateva picaturi de lamaie, Dupa ce se bate frisca se aduaga treptat albusurile si apoi galbenusurile care nu trebuie lasate sa se raceasca complet pt ca se intareste gelatina prea rau si nu mai poate fi folosita, se aduga esenta si apoi fructele (nu trebuie sa puneti prea multe fructe ca nu se mai incheaga bn) toata compozitia se pune intr-o cratita care inainte trebuie udata bn pe margini cu apa sa nu se lipeasca tortul, si se pune cam 10-12 ore la frigider A doua zi se se rastoarna tortul, si se orneaza ( eu de obicei pun pe fundul cratitei si fructe si cand intorc tortul are mode si mai ajustez putin) Sper sa va placa!l " border="0" alt=""/> " border="0" alt=""/> " border="0" alt=""/> " border="0" alt=""/> " border="0" alt=""/> " border="0" alt=""/> " border="0" alt=""/> | |
|
| |
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 09:22 | |
| ai dreptate Adriana ramane reteta de chec pt concurs...aia cu clatitele poti sa o stergi, am vrut sa o sterg eu dar nu`mi este permis | |
|
| |
Data inscrierii : 13/05/2008 Numarul mesajelor : 7982 Varsta : 46 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica Stare de spirit : o mamica implinita Numele lui BB : GABITA
4.08.2006
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 09:22 | |
| foarte bine arata tortul gabi si cred ca ai avut un ajutor de nadejde in pregatirea lui | |
|
| |
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 09:24 | |
| arata super tortul Gabi sigur a fost si foarte gustos.am zis ca mai fac si eu azi ceva dulce dar am stat pe afara cu Alex si mi`am pierdut cheful | |
|
| |
gabi_gino2005 Ajutor de Admin
Data inscrierii : 08/06/2008 Numarul mesajelor : 1761 Varsta : 40 Localizare : giurgiu Joburi/Distractii : Alexia -pitica mea Numele lui BB : Alexia Ioana Teodora 8 februarie 2007
buna eu sunt mic si voinic:
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 09:31 | |
| Eu la capitolul torturi si prajituri stau cam prost, tort nu stiu sa fac decat diplomat care imi iese de nota 100000000... si toata lumea ma pune sa fac si tort de creme de zahar ars, iar ca prajituri in afara de gogosi , clatite si fursecuri nu stiu sa fac decat eclere si tarta cu fructe. In poze e tortul de la ziua alexiei de la 1 an de anul trecut de la ziua sotului si de anul asta de la ziua alexiei sunt 3 torturi diplomat facute dupa aceeasi reteta dar ornate diferit | |
|
| |
lilique sunt mic si voinic
Data inscrierii : 31/01/2009 Numarul mesajelor : 5434 Varsta : 40 Localizare : Tg-Jiu Joburi/Distractii : Secretar scoala Stare de spirit : o mamica implinita Numele lui BB : Doncea Florin Valentin 10.07.2006
buna eu sunt mic si voinic: 10
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 09:56 | |
| OOOOOOOO Felicitari fetelor! | |
|
| |
teodorai membru super expert
Data inscrierii : 23/10/2008 Numarul mesajelor : 3489 Varsta : 42 Localizare : pamant..cu gandul la CER!! Joburi/Distractii : cu fetitele... Stare de spirit : increzatoare in mai bine mereu...optimista Numele lui BB : LARISA-04.05.2008
BIANCA-07.06.2004
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 11:03 | |
| oki adriana maine o sa scriu si reteta langa poza.pupici | |
|
| |
amalia-carmen Moderator
Data inscrierii : 13/11/2008 Numarul mesajelor : 5341 Varsta : 52 Localizare : cluj-napoca Joburi/Distractii : fiziokinetoterapeut/printesa mea draga Stare de spirit : mereu vesela si indragostita Numele lui BB : ioana-alessia,1 mai 2007
buna eu sunt mic si voinic: 10 ...si le stiu pe toate!
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 11:12 | |
| foarte bun tortul gabi! teo,asteptam reteta! | |
|
| |
red_rose sunt mic si voinic
Data inscrierii : 18/06/2008 Numarul mesajelor : 10950 Varsta : 45 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : fotografia si bebe meu scump! Stare de spirit : fericita!! Numele lui BB : ANTONIA 23 mai 2008
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 11:35 | |
| felicitari gabi....au iesit super ambele tortulete.... | |
|
| |
elen@ membru super expert
Data inscrierii : 04/02/2009 Numarul mesajelor : 2842 Varsta : 42 Localizare : Batrani, Prahova Joburi/Distractii : copiii mei ,doi nazdravani Stare de spirit : optimista Numele lui BB : Teodor-7.08.2007și Maria-25.03.2005
buna eu sunt mic si voinic: 100
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Dum 29 Mar 2009, 13:56 | |
| uau, arata superr tortul, eu fac prajituri de paste, ca de post nu prea fac, decât placinta,poate am timp,dak se termina concursul dupa pasti...dak nu...va las pe voi...poop | |
|
| |
cyucy Mamica noua
| |
| |
4.08.2006
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! Lun 30 Mar 2009, 05:25 | |
| fetele acum sotul meu a facut chec...prajitura cu biscuiti si vrea sa faca si clatite...chiar nu stiu ce i-a venit sa faca atatea prajituri | |
|
| |
| |
| |
cyucy Mamica noua
| |
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! | |
| |
|
| |
| concurs nou----vine Pastele si facem prajiturele!!!! | |
|