| POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! | |
|
+13celina74 lilique elen@ rucsandra paul_A serenity90 krisstall teodorai Marya(moxy88) amalia-carmen melinda red_rose GABITA 17 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
GABITA sunt mic si voinic
Data inscrierii : 13/05/2008 Numarul mesajelor : 7982 Varsta : 46 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica Stare de spirit : o mamica implinita Numele lui BB : GABITA
4.08.2006
| Subiect: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Dum 29 Mar 2009, 08:48 | |
| POZELE SI RETETELE PARTICIPANTE
- GABITA a scris:
-
asa dis de dimineata vin cu o placintica cu branza ingrediente:- faina,un pliculet de drojdie,5 oua,ulei,apa,sare,mirodenii,branza dulce,stafide, zahar se cace coca din faina,un ou,putina sare,o cana de apa si putin ulei...sa framanta bine dupa care se imparte in 5 bucati si se lasa sa creasca branza se amesteca cu 4 oua,stafide,zahar,mirodeni se intind foile de placinta si se pune compozitia inauntru...se ruleaza si se pun in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina...iar deasupra putem adauga putina margarina si lapte sau iaurt pofta buna va doresc!!!!
Ultima editare efectuata de catre GABITA in Vin 17 Apr 2009, 05:58, editata de 1 ori | |
|
| |
Data inscrierii : 13/05/2008 Numarul mesajelor : 7982 Varsta : 46 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica Stare de spirit : o mamica implinita Numele lui BB : GABITA
4.08.2006
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Dum 29 Mar 2009, 08:49 | |
| | |
|
| |
4.08.2006
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Dum 29 Mar 2009, 08:53 | |
| | |
|
| |
4.08.2006
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Dum 29 Mar 2009, 09:00 | |
| - cyucy a scris:
-
TORT A`LA`COCONITOS[/b][/u]
Pentru crema iti trebuie:-2 pachete crema la rece cu lamaie,400 g lapte rece,1 pliculet zahar pudra cu aroma de vanilie de dr.oetker. Pentru glazura iti trebuie: 4 linguri cacao,200 g lapte,4 linguri zahar Mai ai nevoie de 2 pachete frisca Olala lichida de 200 g fiecare,4 pachete biscuiti coconitos de 100g,un borcan dulceata visine(nu neaparat,dar noua ne place pt. ca e putin acrisoara). Pregatesti asa:asezi un strat de biscuiti unul langa altul,pe un platou,torni peste ei glazura de ciocolata calda(ca sa se inmoaie biscuitii)(si care se face amestecand laptele cu cacao si cu zaharul pe foc mic,mestecand pana se topeste zaharul),apoi pui alt rand de biscuiti si altul de glazura(3 straturi).Peste ultimul strat de glazura se pune crema(care se face amestecand pliculetele de crema la rece cu laptele si cu pliculetul de zahar pudra cu aroma de vanilie),iar peste crema pui un strat de dulceata de visine si peste dulceata pui frisca.Peste frisca,daca vrei,poti face cu forma speciala(sau cu o punga ingaurita la un capat) raulete de ciocolata(sau cu lingura,poti picura pe ici,pe colo).Se serveste a doua zi pentru ca prima zi se lasa acoperita pentru a se inmuia biscuitii.Este foarte buna si foarte usor de preparat.
| | |
|
| |
4.08.2006
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Dum 29 Mar 2009, 09:25 | |
| - gabi_gino2005 a scris:
-
Tort diplomat ingrediente: 5 oua, 40 g gelatina, 400g zahar 1 l frisca, esenta (vanile lamaie.) 1 kiwi, 1 portocala, 1 cutie ananas, 1-2 mandarine 1 lamaie(zeama) Frutele se curata si se taie cubulete, se pun la scurs intr-o sita mai putin lamaia de la care se vor folosi doar cateva picaturi din zeama Gelatina se pune intr-un pahar cu sucul din compotul de ananas, Se separa albusurile de galbenusuri, Se bat albusurile cu un tel, mixer, si se adauga treptat zaharul, intr-o oala mare se pune apa la fiert, Se bat galbenusurile cu 200g zahar, se adauga peste galbenus gelatina care trebuie sa fie incorporata in suc, (se umfla), castronul cu galbenusurile se pun in apa fiarta si amestecand continuu se fierb cam 10 min (bain marie), pana se topeste zaharul si incepe sa se ingroase putin compozitia (initial ea se va subtia la inceput dar apoi se ingroasa putin). Se lasa putin la racit, Intre timp se bate frisca (cam 3 sferturi de cutie, trebuie oprita frisca si pt ornat a doua zi), in frisca se pun cateva picaturi de lamaie, Dupa ce se bate frisca se aduaga treptat albusurile si apoi galbenusurile care nu trebuie lasate sa se raceasca complet pt ca se intareste gelatina prea rau si nu mai poate fi folosita, se aduga esenta si apoi fructele (nu trebuie sa puneti prea multe fructe ca nu se mai incheaga bn) toata compozitia se pune intr-o cratita care inainte trebuie udata bn pe margini cu apa sa nu se lipeasca tortul, si se pune cam 10-12 ore la frigider A doua zi se se rastoarna tortul, si se orneaza ( eu de obicei pun pe fundul cratitei si fructe si cand intorc tortul are mode si mai ajustez putin) Sper sa va placa!l
g][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img] [img] | |
|
| |
4.08.2006
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Dum 29 Mar 2009, 09:27 | |
| | |
|
| |
4.08.2006
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 03 Apr 2009, 10:00 | |
| - teodorai a scris:
-
RETETA RAJITURA ALBA CA ZAPADA[/b]
Foi:
10 linguri lapte,10 linguri zahar,10 linguri ulei,1 lingurita amoniac stins in otet,2 oua,sare,faina cat cuprinde
Crema:
1 litru lapte ,8 linguri rase faina,6 linguri rase zahar,zeama si coaja de la o lamaie,200 g unt
Preparare:
Aluatul:
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz) Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina,SAU EU LE MAI COC SI IN TAVA DAR PUN FOLIE DE COPT PE TAVA
Crema: Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba. O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas. Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic . La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta. Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie. Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura. Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra. | |
|
| |
4.08.2006
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 03 Apr 2009, 10:05 | |
| | |
|
| |
4.08.2006
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 03 Apr 2009, 10:07 | |
| - paul_A a scris:
-
vin si eu cu poze cu , cozonacul care la noi nu lipseste de pe masa de Pasti
iar reteta este: 1 kg faina, 300 gr zahar, 5 oua, 250gr nuca, 100 gr drojdie, 1 lingurita sare, 250ml ulei, mirodenii,4 linguri cacao,300ml lapte dintr-o cesca lapte, o lingurita zahar si drojdie se face o maia care se lasa 10 min la crescut. in laptele cald ramas, dizolvi zaharul si adaugi ouale batute cu sare. amesteci maiaua cu compozitia de lapte , apoi se adauga faina, mirodeniile. se incorporeaza treptat uleiul si se framanta pana se dizlipiste de pe maini, se lasa la crescut apoi se fac suluri umplute cu rahat, stafise, nuca dupa preferinta. se unge cu ou si se dau la cuptor o ora. Pofta buna | |
|
| |
4.08.2006
| |
| |
red_rose sunt mic si voinic
Data inscrierii : 18/06/2008 Numarul mesajelor : 10950 Varsta : 45 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : fotografia si bebe meu scump! Stare de spirit : fericita!! Numele lui BB : ANTONIA 23 mai 2008
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 05:41 | |
| - elen@ a scris:
- am facut si eu chec ieri pentru mâncaciosii mei
CHEC PUFOS: 10oua, 2cani zahar, 7 linguri ulei, 10linguri apa, 2cani faina, esența de rom. Separ albusurile si le mixez spuma tare cu 1cana zahar si esența de rom
intre timp se face un sirop fiert din 1cana zahar si 10linguri apa și se toarna asa fierbinte peste bezea
galbenușurile se freaca puțin cu sare si uleiul, apoi se adauga in compoziția de mai sus
se amesteca pâna se incorporeaza galbenușurile și adaugam cel din urma ingredient și anume faina
se ung doua forme cu ulei si tapetate cu faina
eunu cronometrez timpul de coacere,stiu când sa-i incerc cu o scobitoare și dak sunt copți si in interior, aceasta iese curata. Intâi dau focul la cuptor mai iute, apoi când vad ca au crescut,micșorez focul sa se rumeneasca si deasupra.
Iar aici degustatorii, pe afara, in aer liber, sa arda caloriile
Fac foarte des aceasta rețeta și mereu imi ies superr,incercați si voi | |
|
| |
red_rose sunt mic si voinic
Data inscrierii : 18/06/2008 Numarul mesajelor : 10950 Varsta : 45 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : fotografia si bebe meu scump! Stare de spirit : fericita!! Numele lui BB : ANTONIA 23 mai 2008
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 05:41 | |
| - Marya(moxy88) a scris:
- Vin si eu cu ceva dulce,facut cu Dariuta
Prajitura cu nuca de cocos 150 g zahar 4 linguri untura 1 ou 7 linguri lapte sau apa 1 lingurita amoniac 500 g faina Din toate aceste ingredient se framanta o coca potrivita (amoniacul se adauga stins cu otet) Se intinde o foaie,dar atentie intindeti-o in tava,caci este cam sfarmicioasa. Se da la cuptor. Dupa ce s-a rumenit,se scoate,si se taie.Acum taiati dupa cum doriti,eu o tai cubulete. Intre timp se pregateste o glazura din : 1 cana zahar 3 linguri apa 2 linguri cacao 3/4 margarina pachet Se amesteca bine intr-un vas toate aceste ingrediente,dupa care se dau la foc,si se dau in clocot de cateva ori.Se lasa putin la racit. Figurile rezultate din aluat se dau prin glazura,dupa care se tavalesc prin nuca de cocos (eu am dat si prin nuca maruntita,si ies la fel de bune)
| |
|
| |
4.08.2006
| |
| |
melinda Sponsor
Data inscrierii : 01/06/2008 Numarul mesajelor : 246 Varsta : 42 Localizare : Hunedoara
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 06:15 | |
| mi-a fost foarte greu sa aleg castigatoarele locul I amalia_carmen locul II cyucy locul III elen@ | |
|
| |
4.08.2006
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 06:22 | |
| FELICITARI FETELE sa purtati bijuteriile cu placere... sa trimiteti adresa completa prin pm melindei | |
|
| |
amalia-carmen Moderator
Data inscrierii : 13/11/2008 Numarul mesajelor : 5341 Varsta : 52 Localizare : cluj-napoca Joburi/Distractii : fiziokinetoterapeut/printesa mea draga Stare de spirit : mereu vesela si indragostita Numele lui BB : ioana-alessia,1 mai 2007
buna eu sunt mic si voinic: 10 ...si le stiu pe toate!
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 06:25 | |
| | |
|
| |
Marya(moxy88) Moderator
Data inscrierii : 05/08/2008 Numarul mesajelor : 4069 Varsta : 36 Localizare : Tecuci Joburi/Distractii : Studenta Stare de spirit : Foarte buna Numele lui BB : Daria-nepotica mea iubita ,4 anisori.5 iulie 2004
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 07:34 | |
| felicitari dragelor!!! Sa va bucurati cu drag de aceste premii minunate!!!! | |
|
| |
teodorai membru super expert
Data inscrierii : 23/10/2008 Numarul mesajelor : 3489 Varsta : 42 Localizare : pamant..cu gandul la CER!! Joburi/Distractii : cu fetitele... Stare de spirit : increzatoare in mai bine mereu...optimista Numele lui BB : LARISA-04.05.2008
BIANCA-07.06.2004
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 09:40 | |
| - melinda a scris:
- mi-a fost foarte greu sa aleg castigatoarele
locul I amalia_carmen locul II cyucy locul III elen@ felicitari dragutele!! | |
|
| |
krisstall membru expert
Data inscrierii : 26/03/2009 Numarul mesajelor : 1810 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Numele lui BB : David Andrei-Stefan 11.06.2008
buna eu sunt mic si voinic:
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 10:43 | |
| Felicitari! | |
|
| |
serenity90 Mamica noua
Data inscrierii : 01/04/2009 Numarul mesajelor : 301 Varsta : 34 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : Nebunatica...:D:D Numele lui BB : Radu Mihai 27.08.2008
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 11:20 | |
| felicitari fetele | |
|
| |
paul_A sunt mic si voinic
Data inscrierii : 14/11/2008 Numarul mesajelor : 4516 Varsta : 38 Localizare : valenii de munte Joburi/Distractii : studenta Stare de spirit : buna Numele lui BB : mihai alexia gabriela
23 septembrie 2008
taty si Alexya- iubirile mele fara de pret
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 11:51 | |
| | |
|
| |
paul_A sunt mic si voinic
Data inscrierii : 14/11/2008 Numarul mesajelor : 4516 Varsta : 38 Localizare : valenii de munte Joburi/Distractii : studenta Stare de spirit : buna Numele lui BB : mihai alexia gabriela
23 septembrie 2008
taty si Alexya- iubirile mele fara de pret
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 12:10 | |
| felicitari si de la noi castigatoarelor!! | |
|
| |
rucsandra membru expert
Data inscrierii : 20/11/2008 Numarul mesajelor : 1567 Varsta : 41 Localizare : mioveni Joburi/Distractii : plimbarile Stare de spirit : o mamica implinita Numele lui BB : andrei daniel 22 dec 2007
buna eu sunt mic si voinic: SI NU PREA STIU NIMIC
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 12:11 | |
| felicitari | |
|
| |
elen@ membru super expert
Data inscrierii : 04/02/2009 Numarul mesajelor : 2842 Varsta : 42 Localizare : Batrani, Prahova Joburi/Distractii : copiii mei ,doi nazdravani Stare de spirit : optimista Numele lui BB : Teodor-7.08.2007și Maria-25.03.2005
buna eu sunt mic si voinic: 100
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 12:19 | |
| Uau, ma numar si eu printre câstigatoare, mulțumesc !!! | |
|
| |
lilique sunt mic si voinic
Data inscrierii : 31/01/2009 Numarul mesajelor : 5434 Varsta : 40 Localizare : Tg-Jiu Joburi/Distractii : Secretar scoala Stare de spirit : o mamica implinita Numele lui BB : Doncea Florin Valentin 10.07.2006
buna eu sunt mic si voinic: 10
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! Vin 17 Apr 2009, 12:49 | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! | |
| |
|
| |
| POZELE PARTICIPANTE---vine Pastele si facem prajiturele!!! | |
|