| Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
buburuza membru super expert
Data inscrierii : 15/11/2008 Numarul mesajelor : 2111 Varsta : 44 Localizare : suceava Numele lui BB : arina 3 iulie2008
petra 9 octombrie2004
| Subiect: Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! Mier 22 Iul 2009, 21:15 | |
| De joi, canicula incinge din nou Romania. Temperaturi ridicate se vor inregistra in aproape toate zonele.
Vremea va fi caniculara, mai ales dupa amiaza, cand indicele de confort termic - temperatura-umezeala - va depasi pragul critic de 80 de unitati in aproape toate regiunile. Temperaturile maxime vor creste de la o zi la alta, iar vineri si sambata, ele vor trece de 8 de grade în Campia Romana.
Codul galbern este valabil de joi, de la ora 14:00, pana sambata seara, la ora 18.00.
Cateva sfaturi despre cum sa va aparati de canicula:
- Beti peste 2 litri pe apa pe zi;
- Mancati fructe, legume si evitati consumul de carne sau mancaruri greu digerabile;
- Evitati consumul de alcool si bauturi carbogazoase;
- Purtati haine de culori deschise si evitati imbracamintea din materiale supraelastice;
- Pentru a limita efectele canciulei in locuinte, ferestrele expuse la soare vor fi inchise, fiind trase jaluzelele sau draperii. Ferestrele vor ramane inchise pe toata perioada cat temperatura exterioara este superioara celei din locuinta si vor fi deschise seara tarziu, noaptea si dimineata devreme, provocand curenti de aer, pe perioada cat temperatura exterioara este inferioara celei din locuinta.
- Pe parcursul zilei faceti cat mai multe dusuri calde;
- O mare atentie trebuie acordata copiilor, varstnicilor si persoanelor cu dizabilitati, oferindu-le periodic lichide, chiar daca nu sunt solicitate; | |
|
| |
paul_A sunt mic si voinic
Data inscrierii : 14/11/2008 Numarul mesajelor : 4516 Varsta : 38 Localizare : valenii de munte Joburi/Distractii : studenta Stare de spirit : buna Numele lui BB : mihai alexia gabriela
23 septembrie 2008
taty si Alexya- iubirile mele fara de pret
| Subiect: Re: Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! Joi 23 Iul 2009, 00:58 | |
| asa este, caldura mare, stam in casa , iesit doar seara eu acum calc rufe si deja nu mai pot de cald...uff | |
|
| |
sorina.popia Mamica noua
Data inscrierii : 29/04/2008 Numarul mesajelor : 224 Varsta : 42 Localizare : calarasi Joburi/Distractii : supraveghetoare copii si calculatorul Stare de spirit : vesela si bine dispusa oricand
| Subiect: Re: Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! Joi 23 Iul 2009, 02:31 | |
| | |
|
| |
paul_A sunt mic si voinic
Data inscrierii : 14/11/2008 Numarul mesajelor : 4516 Varsta : 38 Localizare : valenii de munte Joburi/Distractii : studenta Stare de spirit : buna Numele lui BB : mihai alexia gabriela
23 septembrie 2008
taty si Alexya- iubirile mele fara de pret
| Subiect: Re: Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! Vin 24 Iul 2009, 03:52 | |
| uff ce caldura, si nu ma mai inteleg cu Alexia, vrea afara si nu pot sa o scot deloc in zapuseala asta stam numai sub dus | |
|
| |
buburuza membru super expert
Data inscrierii : 15/11/2008 Numarul mesajelor : 2111 Varsta : 44 Localizare : suceava Numele lui BB : arina 3 iulie2008
petra 9 octombrie2004
| Subiect: Re: Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! Vin 24 Iul 2009, 04:40 | |
| asa si noi.facem dus dupa dus.in casa sunt acum 31 de grade.nu mai zioc in bucatarie unde am gatit. | |
|
| |
celina74 sunt mic si voinic
Data inscrierii : 12/09/2008 Numarul mesajelor : 4014 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Numele lui BB : Oprea Alexia-Maria , 12 martie.2008
| Subiect: Re: Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! Sam 08 Aug 2009, 22:38 | |
| noi ne-am intors chiar vineri 24 iulie de la mare...trenul trebuia sa faca 4 ore ,dar a facut 6 ...a fost cea mai chinuitoare zi ,in special pt Alexia care se plictisise si plangea mai mereu...am ajuns acasa ametita de oboseala (ora 23, plecati de la ora 15 pe drum) | |
|
| |
amalia-carmen Moderator
Data inscrierii : 13/11/2008 Numarul mesajelor : 5341 Varsta : 52 Localizare : cluj-napoca Joburi/Distractii : fiziokinetoterapeut/printesa mea draga Stare de spirit : mereu vesela si indragostita Numele lui BB : ioana-alessia,1 mai 2007
buna eu sunt mic si voinic: 10 ...si le stiu pe toate!
| Subiect: Re: Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! Dum 09 Aug 2009, 11:47 | |
| e greu cu trenul...macar sunteti sanatoase,celina? | |
|
| |
celina74 sunt mic si voinic
Data inscrierii : 12/09/2008 Numarul mesajelor : 4014 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Numele lui BB : Oprea Alexia-Maria , 12 martie.2008
| Subiect: Re: Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! Dum 09 Aug 2009, 20:35 | |
| Acum da...sper sa ramanem asa ca m-am saturat de doctori si medicamente | |
|
| |
amalia-carmen Moderator
Data inscrierii : 13/11/2008 Numarul mesajelor : 5341 Varsta : 52 Localizare : cluj-napoca Joburi/Distractii : fiziokinetoterapeut/printesa mea draga Stare de spirit : mereu vesela si indragostita Numele lui BB : ioana-alessia,1 mai 2007
buna eu sunt mic si voinic: 10 ...si le stiu pe toate!
| Subiect: Re: Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! Dum 09 Aug 2009, 23:11 | |
| sanatate multa!...va pooop... | |
|
| |
ioana simona membru primii pasi
Data inscrierii : 06/09/2009 Numarul mesajelor : 537 Varsta : 53 Localizare : aproape Numele lui BB : doua minuni
| Subiect: Re: Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! Mar 08 Sept 2009, 01:57 | |
| la cluj-napoca, e tare frig ... vine toamna ...doar incepe scoala, nu-i asa, mamici de pitici?! e frig, frig | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! | |
| |
|
| |
| Romania fierbe! De astazi, temperaturi de peste 38 de grade, la umbra! | |
|